پشتیبانی نرم افزار دامپزشکیار
تصور کنید در اوج شلوغی کلینیک یا بیمارستان در حال استفاده از نرم افزار دامپزشکیار هستید، ناگهان برق قطع می شود. بعد از وصل شدن برق، هارد کامپیوتر یا لپ تاپ به دلیل خاموش شدن یکباره سیستم می تواند دچار خرابی شود یا ویندوز از کار بیفتد، همچنین برخی از سرویس های ویندوز می تواند متوقف شود و در نهایت همه این موارد باعث می شود نرم افزار دامپزشکیار نیز دچار مشکل گردد. در چنین شرایطی که مراجعه کنندگان، منتظر دریافت خدمات هستند بهترین راهکار چیست؟
تصور کنید ایمیلی را باز می کنید یا یک فلش ویروسی را به کامپیوتر متصل می کنید، در کمتر از چند دقیقه به دلیل ویروسی بودن ایمیل یا فلش، سرعت ویندوز به شدت کند می شود، برخی از فایل های نرم افزار خراب یا پاک می شود و در نتیجه عمکرد نرم افزار دامپزشکیار نیز مختل می گردد.
تصور کنید یکی از همکاران شما، روی سیستم نرم افزاری را نصب می کند یا به دلیل پر بودن هارد اقدام به حذف برنامه هایی که از دیدش غیر ضروری است می نماید، چند لحظه بعد نرم افزار دامپزشکیار از کار می افتد.
تصور کنید در حال کار با نرم افزار دامپزشکیار هستید، هنگام ذخیره یا چاپ فاکتور خطایی نمایش داده می شود که می تواند باگ نرم افزاری باشد یا به دلیل پاک شدن سهوی یکی از فایل های نرم افزار توسط مسئول پذیرش.
مثالهای فوق، چند نمونه از اتفاقاتی است که برای هر نرم افزاری در یک مجموعه رخ دهد، دهها موضوع دیگر نیز می تواند باعث مشکل در عملکرد یک نرم افزار گردد که خارج از محیط نرم افزار است.
اصولا در این شرایط بهترین گزینه برای راهنمایی و رفع مشکل، شرکتی است که نرم افزار را طراحی کرده است.
برای شرکت ما بسیار اتفاق افتاده است که مشتری بعد از تماس درخواست دارد که در کمترین زمان مشکل رفع شود (حتی ۱ ساعت گاها باعث ناراحتی مشتری می شود) و البته ما کاملا حق را به مشتری می دهیم ، زیرا مراجعه کننده در کلینیک یا بیمارستان منتظر دریافت خدمات یا خرید کالا است و از کار افتادن کامپیوتر و به تبع آن نرم افزار، باعث معطل شدن مراجعه کننده نیز می شود.
اما یک شرکت نرم افزاری در چه شرایطی می تواند در کوتاهترین زمان مشکل را رفع کنید ؟
از آنجایی خدمات پشتیبانی یک نرم افزار بعد از سال اول آن به اتمام می رسد ، یک شرکت نرم افزاری در صورتی می تواند خدمات مناسب ارائه کند که در ابتدای هر سال، آن مجموعه هزینه پشتیبانی یکساله را پرداخت کرده باشد.
اصولا یک سری سوالات برای مشتریان در خصوص خدمات پشتیبانی وجود دارد که در اینجا پاسخ داده می شود :
چرا باید هزینه پشتیبانی پرداخت کنیم ؟
همانطور که در بالا گفته شد از کار افتادن یک ساعته یک نرم افزار در کلینیک یا بیمارستان می تواند باعث مشکلات بسیار زیادی برای آن مجموعه یا مشتریان آن گردد و بهترین گزینه برای راهنمایی و رفع مشکل شرکت طراحی کننده نرم افزار است. معمولا اهمیت یک نرم افزار زمانی مشخص می گردد که آن نرم افزار از کار بیفتد و باعث مشکلات جانبی گردد. خدمات پشتیبانی همانند بیمه خودرو است، در طول سال حداقل یکبار یا شاید بارها نیاز به خدمات داشته باشیم.
چرا هزینه پشتیبانی را همان ساعتی که به مشکل خوردیم پرداخت نکنیم ؟
یک شرکت نرم افزاری مثل هر مجموعه ای در ابتدای سال با تخمین مشتریان خود نسبت به تامین نیروی انسانی جهت ارائه خدمات سریع و مناسب اقدام می نماید. اگر تخمین تعداد نیروی انسانی ما در ابتدای سال به دلیل مشخص نشدن تعداد مشتریانی که نیاز به خدمات پشتیبانی دارند دقیق نباشد قطعا در طول سال اولویت با مشتریانی می باشد که هزینه پشتیبانی را در ابتدای سال پرداخت کرده اند و در زمان مشکل برای مجموعه ای که سرویس پشتیبانی را پرداخت نکرده باشد زمان سرویس دهی بسیار زیاد و گاها چندین روز خواهد بود، اما برای مشتریان دائم بین ۱ تا ۳ ساعت در روزهای کاری مشکل رفع می گردد.
چه تفاوتی بین مشتریانی که در ابتدای سال هزینه پشتیبانی را پرداخت می کنند و مشتریانی که پرداخت نمی کنند وجود دارد ؟
۱-زمان سرویس دهی و رفع مشکل برای مشتریان خوش حساب حداکثر بین ۱-۳ ساعت در روزهای کاری می باشد و در بسیاری از مواقع کمتر از ۱ ساعت مشکل رفع می گردد. اما این زمان برای مشتریانی که در ابتدای سال هزینه خدمات پشتیبانی را پرداخت نمی کنند چندین روز و گاها یک هفته خواهد بود.
۲-مشتریانی که در ابتدای سال و به موقع هزینه پشتیبانی را پرداخت می کنند شامل تخفیف ویژه آپدیت (ارتقاء) نرم افزار به نسخه بالاتر خواهند شد، اما برای سایر مشتریان مبلغ آپدیت به نسخه بالاتر بدون هیچ گونه تخفیفی می باشد.
خدمات پشتیبانی نرم افزار دامپزشکیار شامل چه مواردی می شود ؟
۱-رفع باگ یا مشکل نرم افزاری
۲-رفع هر گونه ایراد کارکرد نرم افزار که حتی به دلیل مشکل ویندوز یا سرویس های ویندوز اتفاق افتاده باشد
۳-نصب مجدد نرم افزار روی سیستم سرور (دو بار در سال به صورت رایگان)
۴-نصب نرم افزار یا نصب مجدد نرم افزار روی کامپیوترهای کلاینت
۵-تغییر کامپیوتر سرور و جابجایی اطلاعات از سرور قدیم به جدید
۶-راهنمایی در خصوص رفع مشکل ویندوز یا کامپیوتر که منجر به مشکل در اجرای نرم افزار شده باشد
۷-راهنمایی در خصوص رفع مشکلات شبکه و ارتباط بین سیستم ها در صورتی که منجر به مشکل در اجرای نرم افزار شده باشد
۸-راهنمایی و رفع مشکلاتی که در ارسال اس ام اس یادآور برای مشتریان بوجود آمده است
۹-راهنمای و پاسخ دهی به سوالات مشتریان در خصوص نحوه کارکرد بخش های مختلف نرم افزار
۱۰-پذیرش پیشنهادات جهت اضافه شدن قابلیت جدید و اعمال آنها در نرم افزار بعد از بررسی توسط تیم فنی در نسخه های بعدی